2880 vacatures gevonden

Uitvoerder GWW

Rotterdam - Centerpoint Rotterdam

U bent in alle opzichten verantwoordelijk voor de aan u toegewezen projecten. U werkt nauw samen met uw collega uitvoerders en verzorgt gezamenlijk de planning van materieel en materiaal. U zorgt voor een correcte administratie en u handelt meer en minder werk af. U bent het aanspreekpunt voor de klanten van onze opdrachtgever. U onderhoudt contacten en haalt indien mogelijk meer werk binnen.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Civieltechnische starters voor aannemer gww in Noord Holland

Zaandam - bouwhuysch

Als civieltechnische starter bij een grond- weg- en waterbouw aannemer ben je breed inzetbaar. Op het ene moment pak je de werkvoorbereiding op op het kantoor, op het andere moment kom sta je dicht op de projecten buiten. Je bent met een leuk team mede verantwoordelijk voor onder andere het maken van werkplannen, plannen van aanpak, kwaliteitsplannen, en zorg je samen met de afdeling inkoop dat alle materialen en onderaannemers geregeld worden. Kortom een zeer afwisselende en uitdagende functie waarin je veel raakvlakken tegenkomt met alle disciplines, zoals uitvoering, calculatie, leveranciers en onderaannemers. Met andere woorden: jij zorgt ervoor dat de uitvoering alle mogelijke middelen ter beschikking heeft om een project succesvol te laten verlopen. Tevens zijn er volop doorgroeimogelijkheden bij dit bedrijf.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Ontwerper wegen

Utrecht - bouwhuysch

Als ontwerper (MX / Civil3D) houd jij je bezig met (detail)ontwerpen en bepaal jij dimensies en hoeveelheden van (onderdelen van) het ontwerp en werk je deze uit tot een uitvoerbaar product. Dit doe je binnen het eigen vakgebied en binnen de aangegeven kaders van het projectplan. Tevens stel je als ontwerper offertes op en participeer je in ontwerpteams. Daarnaast neem je als ontwerper initiatief om je verder technisch inhoudelijk en als projectleider te ontwikkelen. Kortom: een zelfstandige, afwisselende functie in een prettige en professionele werkomgeving, in een organisatie met korte informele lijnen, die bijdragen aan een prettige werksfeer. Daarnaast bieden wij een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, met opleidingsmogelijkheden om groei te blijven bevorderen.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Projectcoördinator Infra

Rotterdam - bouwhuysch

Als Projectcoördinator infra heb jij een hands-on persoonlijkheid en vind het leuk om aan de slag te gaan in de wereld van infra. Jij werkt samen in een bevlogen team om projecten voor te bereiden en vervolgens - keer op keer - een optimaal resultaat neer te zetten. Jij krijgt energie van het coördineren van diverse projecten, inplannen van medewerkers en materiaal op zowel grote als kleine projecten. Daarnaast ben je de kennisdrager en facilitator van projectprocessen en systemen. Jij weet precies complexe situaties te overzien en efficiënt te schakelen op de momenten die écht tellen.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Senior Adviseur Integrale Brandveiligheid

Zaltbommel - Floriaan

Senior Adviseur Integrale Brandveiligheid Fulltime | Zaltbommel Voor zusteronderneming Floriaan zijn we op zoek naar een senior adviseur integrale brandveiligheid. Wat ga je doen? Als adviseur integrale brandveiligheid werk je aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten waar complexe vraagstukken op het gebied van brandveiligheid spelen. Bijvoorbeeld in de chemische en farmaceutische industrie (bv Tatasteel en Bison) of utiliteitsbouw (Bijenkorf, Universiteit van Amsterdam en AMC). Je werkt zelfstandig, maar ook in teams met collega’s uit verschillende vakdisciplines, zoals specialistische adviseurs op installatietechnisch gebied. Je bent verantwoordelijk voor de communicatie met klanten en voor de kwaliteit, planning, en het budget van een project. Verder toets je het werk van collega’s inhoudelijk en stuur je bij waar nodig. Je krijgt veel vrijheid bij het inrichten van je werkzaamheden en neemt initiatief om de samenwerking met collega’s en de kwaliteit van het werk te optimaliseren.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Toezichthouder bouwen en ruimtelijke ordening

Harderwijk - Gemeente Harderwijk

Toezichthouder bouwen en ruimtelijke ordening 24-26 uur | Harderwijk De gemeente Harderwijk bereidt zich actief voor op de Omgevingswet. Er wordt onder andere al gewerkt aan een Omgevingsvisie en het Omgevingsplan. De organisatie bestaat uit 4 domeinen (Bestuur & Organisatie, Samenleving, Ruimte en Stadsbedrijf). Een deel van de bedrijfsvoeringstaken is ondergebracht in het samenwerkingsverband Meerinzicht, waarin Harderwijk, Ermelo en Zeewolde participeren. Het domein Binnen het domein Ruimte werken ruim 65 medewerkers aan de ontwikkeling van Harderwijk tot een aantrekkelijke stad waar het prettig wonen, werken en verblijven is. In het domein is de expertise op het gebied van ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, economie, duurzaamheid, bouwzaken en inrichting van de openbare ruimte samengebracht. Er wordt gewerkt in een teamgerichte structuur, waarbij medewerkers zoveel mogelijk samen in het team verantwoordelijkheid nemen voor het teamresultaat. De teams zijn samengesteld rondom een logisch pakket van samenhangende activiteiten: • team Ruimtelijke ontwikkeling en Grondzaken • team Duurzaam en Wonen • team Economie, Mobiliteit en Erfgoed • team Vergunningen, Toezicht en Handhaving Bouwen. Dit ga je doen Als Toezichthouder bouwen en ruimtelijke ordening ben je verantwoordelijk voor het: • Uitvoeren van toezicht aan de hand van vergunningstekeningen, voorwaarden en geldende regels: o op de uitvoering van de bouw; o bij bestaande bouw; o op naleving van brandvoorschriften; o op het gebruik van gebouwen; o op het gebruik van gronden; o op werken/werkzaamheden. • Rapporteren van bevindingen, melden van overtredingen en maken van ambtelijke vooraankondiging. • Handhaven bij geconstateerde overtredingen. • Verzorgen van gereedmelding van aanleg of bouw.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Projectleider brandveiligheid

MAASTRICHT - Maandag

Help jij deze gemeente in Zuid-Limburg uit de brand? En durf jij voor ze door het vuur te gaan als projectleider brandveiligheid? Voor een belangrijk project bij een gemeente in Zuid-Limburg ben ik op zoek naar een projectleider brandveiligheid. Je gaat gedurende 1,5 jaar de brandveiligheid van een groot aantal panden extra onder de loep nemen. Waar nodig zorg je voor verbetering op bouwkundig gebied. Daarnaast zorg je voor het stukje bewustwording onder ondernemers en licht je ze in over de mogelijke risico's op het gebied van brandveiligheid, zodat passende maatregelen kunnen worden genomen. De werkzaamheden variëren van het inventariseren van dossiers, het begeleiden van de extern deskundige en het leiden van informatiebijeenkomsten tot het geven van input voor juridische handhavingsprocedures en het actualiseren van de vergunning situatie.  Bij Maandag® vinden we belangrijk wat jíj belangrijk vindt. Waar haal jij aan het eind van jouw werkdag nog de meeste energie uit? En wat wil jij absoluut niet? Aan de hand van jouw wensen en verwachtingen gaan we samen op zoek naar een project dat bij jou aansluit. Hou je van afwisseling? Dan kijken we naar een afwisselende functie of naar de opties om op projectbasis aan de slag te gaan. Op deze manier kun jij een kijkje nemen in verschillende keukens. Dit is mogelijk omdat wij over een groot regionaal netwerk beschikken. Wij begrijpen het natuurlijk ook als je op zoek bent naar meer zekerheid. Ook dan kunnen wij binnen Maandag® kijken naar de mogelijkheden van een vast dienstverband. Wij investeren graag in jou als professional en daarom bieden wij jou naast een marktconform salaris uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een reiskostenvergoeding of een leaseauto. Daarnaast begeleiden wij jou gedurende jouw hele Maandag carrière en blijven wij in contact met jouw opdrachtgever, zodat jij je goed kunt blijven focussen op jouw werkzaamheden. Daarnaast vinden wij het vanzelfsprekend dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen, zodat je niet raakt uitgekeken op jouw baan. Om dit te kunnen realiseren bieden wij de mogelijkheid trainingen en opleidingen te volgen die aansluiten bij jouw carrière. 

8 Maart 2019 - lees meer ...

Senior projectleider civiel

Zwolle - Maandag

Als senior projectleider heb jij affiniteit met projectmanagement. Jij controleert, plant, regelt en verdeelt de dagelijkse werkzaamheden vanuit een niet-hiërarchische positie. Je bent daarnaast ook verantwoordelijk voor de budgetbewaking van projecten. Je instrueert medewerkers en draagt zorg voor kwalitatief goede werkzaamheden. Je ondersteunt medewerkers bij het oplossen van werkinhoudelijke problemen vanuit je vakinhoudelijke kennis. Je signaleert problemen, vervult een klankbordfunctie en fungeert als eerste aanspreekpunt wat betreft werkinhoud. Als senior projectleider civiel heb jij een voortrekkersrol bij het ontwikkelen en toepassen van innovatieve contracten. Je bent een echte teamspeler die over voldoende flexibiliteit beschikt en in staat is de doelstellingen binnen de gestelde kaders met het projectteam te realiseren. Je bent verantwoordelijk voor het volgende: - Begeleiden van projecten (groot onderhoud en stedelijke ontwikkeling); - Projectmatig werken; - Sturen op geld, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit; - Communiceren met bewoners en andere belanghebbenden; - Aansturen van en samenwerken met werkvoorbereider en toezichthouder; - Adviseur voor de projecten die jij in je portefeuille hebt.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Medior uitvoerder gww

Gelderland - bouwhuysch

Als uitvoerder GWW werk je aan 1 of meerdere werken tegelijk. Jij bepaalt dit samen met projectleider en rayonmanager. Je vindt het fantastisch om met een gedreven team mooie wegenbouw projecten in regio Gelderland en Brabant te realiseren. Dit zal zowel RAW als D&C en EMVI werken zijn. Het team wordt per project ingedeeld en ook de variërende grootte van werken. Dit zorgt ervoor dat je soms één groot project draait en soms diverse kleinere tegelijkertijd. De samenwerking tussen het bedrijfsbureau en de uitvoering is nauw afgestemd zodat iedereen hetzelfde doel heeft.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Junior Uitvoerder beton- en waterbouw

Utrecht - bouwhuysch

Als startende uitvoerder ben jij samen met een team verantwoordelijk voor de bouw en realisatie van het werk. Onvoorziene omstandigheden weet je goed mee om te gaan door een beroep te doen op jou organisatietalent om de werkzaamheden alsnog in goede banen te leiden. Tevens ben jij samen met een team de schakel tussen de bouwplaats en de hoofd uitvoerder.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Assistent Inkoper

Middenbeemster - Nijdra Group

Als Assistent Inkoper ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van een ervaren inkoper. Nijdra Group telt ongeveer 100 werknemers en wij zoeken op korte termijn naar een enthousiaste Assistent Inkoper. In jouw rol koop je materiaal in voor productieorders en samenstellingen. Je bent verantwoordelijk voor de levertijdbewaking van alle lopende inkooporders en het aanmaken van de naleveringen.  Inhoud werkzaamheden: - Het inkopen van het assortiment ten behoeve van de productie en/of assortiment. - Het plaatsen van inkooporders ten behoeve van externe bewerkingen zoals plaatwerk, oppervlaktebehandeling, verspaning ed. - De afhandeling van leveranciers-afkeuren in overleg met de kwaliteitszorg afdeling. - Contact met leveranciers in binnen- en buitenland. - Het uitwerken van forecasten t.b.v. leveranciers. - Het voeren van de administratie voor de hierboven genoemde taken. - Het archiveren van de verstuurde inkooporders. - Administratieve ondersteuning ten behoeve van de goederen ontvangst van het magazijn. - Het aanmaken van naleveringen op inkooporders. - Ondersteuning initieel inkoop.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Adviseur ruimte / casemanager

Hattem - Gemeente Hattem

Adviseur ruimte/ casemanager 32 uur per week We zijn actief bezig om ons voor te bereiden op de Omgevingswet. Jij kan hier met jouw expertise en ideeën een belangrijke rol bij gaan spelen! Wij hebben een mooie kans voor een ervaren adviseur ruimte/ casemanager. De organisatie De gemeente Hattem is een compacte organisatie die volop in ontwikkeling is. We zijn trots op onze medewerkers die met energie en betrokkenheid werken aan een nog mooier Hattem. Enkele kernwoorden voor onze organisatie zijn: betekenisvol werk doen in een organisatie waar je trots op kan zijn, korte lijnen met het bestuur en de instelling om samen te werken met inwoners en partners voor het beste resultaat voor Hattem. In Hattem werken we samen met inwoners, ondernemers en andere partners aan vernieuwing van onze gemeente. Hiervoor is een inspirerend programma opgesteld waarin de doorontwikkeling van de organisatie een belangrijk onderdeel is. Door onze inhoudelijke opgaven te koppelen aan thema's als participatie, ICT, medewerkers en cultuur, organisatie-inrichting en dienstverlening, bouwen we gezamenlijk aan een nieuwe organisatie. Hierdoor is een groot gedeelte van onze organisatie betrokken bij deze doorontwikkeling. We werken aan interessante projecten zoals de herinrichting van de openbare ruimte van onze binnenstad, de aanleg van woonwijk Assenrade, de transformatie van bedrijventerrein 't Veen, de realisatie van een nieuwe woonzorgzone en de implementatie van de Omgevingswet. Onze organisatie is momenteel ingericht volgens het directiemodel. Dat betekent een platte structuur met de gemeentesecretaris als 'directeur' aan het hoofd van de organisatie. De organisatie bestaat uit de eenheden: Ontwikkeling & Advies, Publiek & Service, Realisatie & Beheer en Bedrijfsvoering. De vier eenheidsmanagers geven integraal leiding aan hun eenheid. Doordat de organisatie maar één managementlaag heeft, zijn de lijnen kort en gaat afstemmen in de organisatie en met het bestuur snel. Plaats in de organisatie Je maakt onderdeel uit van de eenheid Ontwikkeling & Advies. De eenheid Ontwikkeling en Advies werkt in samenwerking met partners uit onze omgeving aan belangrijke opgaven van onze gemeente en regio. De werkzaamheden vallen onder verantwoordelijkheid van de eenheidsmanager Ontwikkeling & Advies. Je werkt in deze functie nauw samen met de collega's van het cluster Vergunningverlening & Handhaving. Werkzaamheden Wij zijn in verband met het vertrek van onze collega op zoek naar een ervaren en doortastende adviseur ruimte. In deze functie ben je adviseur voor ruimtelijke plannen en projecten zoals bestemmingsplanprocedures en afwijkingen van het bestemmingsplan. Hierbij kun je denken aan bestemmingsplannen en procedures waarbij een verklaring van geen bezwaar van de raad nodig is. Je hebt daarnaast een meetrekkende rol bij de totstandkoming van de nieuwe instrumenten van de Omgevingswet. Je bent één van de ambassadeurs in onze organisatie voor de Omgevingswet. We werken aan een Omgevingsplan voor het Buitengebied, uiteindelijk komt er 1 Omgevingsplan voor Hattem. Hierin heb jij een rol in het mede vormgeven van het participatieproces met de samenleving, zorgen voor een goede doorwerking van Omgevingsvisie naar Omgevingsplan en Omgevingsvergunning, werken met toepasbare regels en het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Het werkproces Omgevingsvergunning moet aangepast worden aan de Omgevingswet. Hoe kunnen we een complexe omgevingsvergunning binnen 8 weken afhandelen? Hoe zorgen we voor een integrale afweging? Hoe zorgen we ervoor dat het participatieproces goed wordt doorlopen? En wat betekent dat voor de informele en formele procedure? Hierin heb je een belangrijke rol. Zo lever je samen met je collega's een bijdrage aan de ontwikkeling van Hattem. Je bent tevens 'eigenaar' van complexe vergunningaanvragen. Je vindt het leuk om je tanden in complexe materie te zetten. Maar ook om regie op het vergunningsproces te voeren en delen ervan zelf uit te voeren. Je bent tijdens dit proces 1e aanspreekpunt en houdt nauw contact met de initiatiefnemers over de voortgang. Je onderzoekt, herkent en ziet de dwarsverbanden van complexe vergunningsaanvragen, die een directe relatie hebben met de beoordeling op diverse vergunningstelsels en wet- en regelgeving. Je zorgt ervoor dat er een integrale afweging plaats vindt. Ook heb je een rol bij bezwaar- en beroepzaken, die te maken hebben met je eigen dossier. Onderwerpen waar je bijvoorbeeld mee aan de slag gaat zijn deelprojecten in de omvorming van bedrijventerrein t Veen tot woongebied, Parkstaete en de Watermulder.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Vergunningverlener WABO

Harderwijk - Gemeente Harderwijk

Vergunningverlener WABO 24-36 uur per week | Harderwijk De gemeente Harderwijk bereidt zich actief voor op de Omgevingswet. Er wordt onder andere al gewerkt aan een Omgevingsvisie en het Omgevingsplan. De organisatie bestaat uit 4 domeinen (Bestuur & Organisatie, Samenleving, Ruimte en Stadsbedrijf). Een deel van de bedrijfsvoeringstaken is ondergebracht in het samenwerkingsverband Meerinzicht, waarin Harderwijk, Ermelo en Zeewolde participeren. Het domein Binnen het domein Ruimte werken ruim 65 medewerkers aan de ontwikkeling van Harderwijk tot een aantrekkelijke stad waar het prettig wonen, werken en verblijven is. In het domein is de expertise op het gebied van ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, economie, duurzaamheid, bouwzaken en inrichting van de openbare ruimte samengebracht. Er wordt gewerkt in een teamgerichte structuur, waarbij medewerkers zoveel mogelijk samen in het team verantwoordelijkheid nemen voor het teamresultaat. De teams zijn samengesteld rondom een logisch pakket van samenhangende activiteiten: • team Ruimtelijke ontwikkeling en Grondzaken • team Duurzaam en Wonen • team Economie, Mobiliteit en Erfgoed • team Vergunningen, Toezicht en Handhaving Bouwen. Dit ga je doen Als Vergunningverlener Wabo ben je verantwoordelijk voor het: • Controleren van de volledigheid en juistheid van de inhoud van aanvragen. • Organiseren/begeleiden van overleg met de aanvrager (vooroverleg). • Verstrekken van informatie over bouwregelgeving en bestemmingsplannen aan inwoners en bedrijven. • Bewaken van het proces, de integraliteit en de voortgang van de aanvraag. • Inschakelen van vakdisciplines en wanneer nodig externe adviseurs (coördineren inhoudelijke volledigheid). • Samenstellen en coördineren van besluiten. • Toetsen van bouwaanvragen aan het bestemmingsplan/omgevingsplan, Bouwbesluit en bouwverordening. • Verlenen van ontheffing of het toepassen van gelijkwaardigheidsbepaling van het Bouwbesluit/bouwregelgeving. • Beoordeling aanvraag voor binnenplanse of buitenplanse afwijking (planologisch strijdig gebruik).

8 Maart 2019 - lees meer ...

Meewerkend voorman SIPS

Gemert - Kingspan Unidek

Voor onze Business Unit Panels zijn wij binnen de afdeling Production op zoek naar een  Meewerkend voorman SIPS Doel van de functie Als Meewerkend voorman ben je verantwoordelijk voor de productiewerkzaamheden aan de toegewezen productielijnen aan de hand van de afgegeven planning, zodat de geplande productie efficiënt, effectief en volgens de gestelde WCM richtlijnen (0 ongevallen, 0 fouten en 0 verliezen) wordt gerealiseerd.  Taken en verantwoordelijkheden - Je leidt zelfstandig (order)projecten en de daarbij horende medewerkers - Je bewaakt en registreert het productieproces middels o.a. werken volgens verwerkingsvoorschriften, kwaliteitscontroles en omstellingscontroles - Je stelt de productieprocessen volgens receptuur zelfstandig in en bewaakt en regelt deze - Je programmeert computergestuurde machines (zoals CNC) aan de hand van tekeningen, planningen of legplannen - Je bouwt productspecialisme op, onderhoud deze en brengt deze over op operators 3 - Je analyseert problemen, lost deze op en verwoord deze in opdracht van leidinggevende - Maken en laden producten volgens bon, tekeningen en geldende afspraken - Zowel schriftelijk als mondeling rapporteren over het procesverloop (OEE, kwaliteit, veiligheid, etc.) aan Teamleader - Je vervangt c.q. neemt Teamleader waar bij diens afwezigheid - Uitvoeren en/of assisteren bij complexere en/of autonome onderhoudswerkzaamheden van het machinepark - Je neemt deel aan verbeterinitiatieven zoals verbeterteams - Je doet voorstellen van mogelijke verbeteringen in het kader van World Class Manufacturing (LEAN) - Je neemt deel aan dagelijks en periodiek productieoverleg - Je houdt zelfstandig een overleg (DOO specifieke lijn) - Registreren en verklaren van voorraden op lijnniveau - Planning bijhouden en bewaken

8 Maart 2019 - lees meer ...

Meewerkend voorman SIPS

Gemert - Kingspan Unidek

Voor onze Business Unit Panels zijn wij binnen de afdeling Production op zoek naar een  Meewerkend voorman SIPS Doel van de functie Als Meewerkend voorman ben je verantwoordelijk voor de productiewerkzaamheden aan de toegewezen productielijnen aan de hand van de afgegeven planning, zodat de geplande productie efficiënt, effectief en volgens de gestelde WCM richtlijnen (0 ongevallen, 0 fouten en 0 verliezen) wordt gerealiseerd.  Taken en verantwoordelijkheden - Je leidt zelfstandig (order)projecten en de daarbij horende medewerkers - Je bewaakt en registreert het productieproces middels o.a. werken volgens verwerkingsvoorschriften, kwaliteitscontroles en omstellingscontroles - Je stelt de productieprocessen volgens receptuur zelfstandig in en bewaakt en regelt deze - Je programmeert computergestuurde machines (zoals CNC) aan de hand van tekeningen, planningen of legplannen - Je bouwt productspecialisme op, onderhoud deze en brengt deze over op operators 3 - Je analyseert problemen, lost deze op en verwoord deze in opdracht van leidinggevende - Maken en laden producten volgens bon, tekeningen en geldende afspraken - Zowel schriftelijk als mondeling rapporteren over het procesverloop (OEE, kwaliteit, veiligheid, etc.) aan Teamleader - Je vervangt c.q. neemt Teamleader waar bij diens afwezigheid - Uitvoeren en/of assisteren bij complexere en/of autonome onderhoudswerkzaamheden van het machinepark - Je neemt deel aan verbeterinitiatieven zoals verbeterteams - Je doet voorstellen van mogelijke verbeteringen in het kader van World Class Manufacturing (LEAN) - Je neemt deel aan dagelijks en periodiek productieoverleg - Je houdt zelfstandig een overleg (DOO specifieke lijn) - Registreren en verklaren van voorraden op lijnniveau - Planning bijhouden en bewaken

8 Maart 2019 - lees meer ...

Bouwkundig tekenaar

Ede - De Heus Voeders BV

Jouw bouwkundig inzicht en interesse op het gebied van architectuur inzetten ter ondersteuning voor optimale bedrijfsontwikkelingsplannen? Ga bij ons aan de slag als Bouwkundig Tekenaar! Over Agra-Matic Agra-Matic is een adviesbureau voor vraagstukken over ruimtelijke ordening en bouw- en milieuzaken binnen de agrarische sector. We maken bedrijven gereed voor de toekomst met plannen op maat. We helpen bij het gehele traject, van planontwikkeling tot bouwbegeleiding. Agra-Matic is een dochteronderneming van De Heus Voeders: een internationale organisatie die al meer dan 100 jaar hoogwaardige diervoeders produceert en op de markt brengt. Voor onze tekenkamer zijn wij op zoek naar een bouwkundig tekenaar (parttime 20 – 30 uur) ten behoeve van de milieu- en bouwvergunningsaanvragen. Wat ga je doen als Bouwkundig Tekenaar bij Agra-Matic? Je werkt de plannen uit van onze adviseurs vanaf ontwerp tot bestekfase. Je bent gedreven om de ins en outs van het tekenprogramma Vectorworks te leren kennen, zodat je op termijn de bouwplannen van ontwerp tot uitvoering kunt tekenen. Je zoekt naar nieuwe efficiënte tekenmethodes en houdt ontwikkelingen op het gebied van tekensoftware bij. Ben jij onze nieuwe Bouwkundig Tekenaar? Je bent een echte aanpakker, werkt graag nauwkeurig en accuraat en beschikt over bouwkundig inzicht en interesse op het gebied van architectuur. Je staat bekend om je enthousiasme, je zelfstandige werkhouding en een goede samenwerking met je collega’s is belangrijk voor je. Daarnaast beschik je over: • Ervaring met 2D- en 3D-tekenen; • MBO- werk- en denkniveau, leergierig; • Affiniteit met de veehouderij; • Kennis van programmatuur; • Kennis op gebied van bouwbesluit. Agra-Matic als werkgever Het doel van onze organisatie is niet alleen om onze klanten maar ook onze medewerkers vooruit te helpen. We bieden een aantrekkelijke werkomgeving met veel aandacht voor je persoonlijke- en vakmatige ontwikkeling. Agra-Matic vindt het belangrijk dat jij op je plek zit en je jouw talenten kan blijven ontwikkelen. Onze werknemers zijn betrokken, durven het voortouw te nemen en zetten graag die extra stap(pen). Ons aanbod: • Uitstekende arbeidsvoorwaarden o.b.v. opleiding en werkervaring • Werken met gepassioneerde en optimistische collega’s • Een parttime (20-30 uur) dienstverband in een groeiende organisatie met ruimte voor ontwikkeling en ondernemerschap Ons advies? Hier starten! Spreekt deze vacature je aan en kun jij niet wachten om je kennis in te zetten in een resultaatgerichte, no-nonsense omgeving? Reageer dan via de 'Solliciteer' button. Wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Kees Janssen (Manager Agra-Matic) via 06 - 261 480 99 of kijk voor meer informatie op www.agra-matic.nl. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Anke Kroef (HR Manager) via 0318 – 675541 of via [email protected] Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Administratief medewerker projectondersteuner

Zwolle - Maandag

Als administratief medewerker projectondersteuner ben jij een belangrijke schakel in de ketting. Jij ontzorgt de projectleiders zodat zij zich volledig kunnen focussen op het leiden van de projecten waar zij verantwoordelijk voor zijn. Dit betekent dat jij verantwoordelijk bent voor de projectadministratie. Ook alle documenten die gearchiveerd dienen te worden houd jij je mee bezig. Op de bouwplaats gelden er van allerlei veiligheidsregels. Één van die regels is dat iedereen die de bouwplaats op komt aangemeld dient te worden. Ook deze administratie houd jij bij. Een erg veelzijdige functie dus! Als administratief medewerker projectondersteuner kom je te werken in een groeiend bedrijf die zich echt bezig houdt met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo is 99,45% van wat zij slopen circulair, dat betekent dat het weer herbruikbaar is. De salarisindicatie voor deze functie is tussen de €2.200 en €2.400 euro bruto per maand op basis van 40 uur.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Projectleider Sloopwerken

Zwolle - Maandag

Als projectleider sloopwerken ben jij operationeel verantwoordelijk voor de uitvoering van het gehele sloopproces van meerdere projecten. Je houd je bezig met de projectplanning, bewaakt de voortgang, de klanttevredenheid, de kwaliteit en het resultaat van de projecten die aan jou zijn toegewezen. Daarnaast ben je ook financieel en budget verantwoordelijk. In jouw positie als projectleider sloopwerken heb jij een sterke focus op het efficiënter maken van de interne en externe processen. Op deze manier ben je altijd in staat om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Veiligheid staat hoog in het vaandel, als projectleider sta jij voor een veilige werkomgeving voor de medewerkers op jouw projecten. Het is belangrijk dat je dit goed monitort. Jij bent een echte verbinder. Betrokken en gemotiveerde medewerkers hebben een groot aandeel in het succes dat jij wil bereiken. Je werkt voornamelijk vanuit de verschillende projectlocaties die verspreid zitten door het hele land. Je wordt ondersteund door de afdeling werkvoorbereiding en rapporteert aan de directie. Aangezien de functie een brede verantwoordelijkheid kent, is ervaring in een soortgelijke functie een harde eis.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Civieltechnisch Toezichthouder

Arnhem - Maandag

Voor een gemeente middenin Gelderland ben ik op zoek naar Civieltechnisch Toezichthouder voor 36 uur per week voor een periode van minimaal 6 maanden met kans op een dienstverband bij deze Gemeente zelf. Als Civieltechnisch Toezichthouder maak jij deel uit van het team buitenruimte en vastgoed. Jij deelt graag jouw technische kennis op het gebied van asfalt en houdt toezicht op civieltechnische werkzaamheden zoals het onderhoud aan wegen, riolering, OV/VRI, kabels en leidingen. Als toezichthouder heb je regelmatig overleg met de projectleider of directievoerder en toets jij de ontwerpen, bestekken, contractstukken en kostenramingen.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Projectleider voorbereiding renovatie projecten

Almelo - Voort

Voor Renovatie projecten bedenk jij een optimaal plan waar alle betrokken partijen trots op zijn, in het voortraject verzorg jij de dagelijkse aansturing. Om dit te kunnen doen ben je bij klanten aanwezig om vorm te geven aan het project en ben jij tijdens het voortraject het aanspreekpunt. Hierdoor zie jij gedurende het gehele proces kansen, maak je problemen bespreekbaar en denk je mee in creatieve oplossingen. Vervolgens is er een opgesteld plan van aanpak aanwezig waar je tijdens het hele proces richting en sturing aangeeft. Je stuurt continu op kosten en techniek en houdt hierbij rekening met alle belanghebbenden. Iedere fase bewaak je conform de planning hierbij stuur je op technische en financiële uitgangspunten. Je maakt ramingen en controleert begrotingen. Hiervoor heb je veelvuldig overleg met het uitvoeringsteam.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Werkvoorbereider utiliteitsbouw (direct in dienst bij onze opdrachtgever)

Groningen - Bouwselect

Als werkvoorbereider ben je de spin in het web binnen de afdeling nieuwbouw. De werkzaamheden hebben hoofdzakelijk betrekking op utiliteitsbouw. Te denken valt dan aan een verbouwing van een schooltje tot aan de nieuwbouw van een groot hotel bijvoorbeeld. Je voelt je nergens te groot voor en je bent nergens te klein voor. Je werkt nauw samen met je naaste collega’s, projectleiding, uitvoering en collega werkvoorbereiders. Je hebt technisch inzicht, analyseert verschillende situaties en durft beslissingen te nemen. de speerpunten van deze functie hebben betrekking op planning, financiën en veiligheid. Ervaring met 3D werken, in welke vorm dan ook , is een grote pre.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Sr. werkvoorbereider binnenstedelijke infra

Friesland - Bouwselect

Als Senior Werkvoorbereider/Tekenaar kom je op tijdelijke projecten te staan in Noord-Nederland. Deze projecten bestaan uit civiele herinrichtingen van infra gerelateerde zaken in het binnenstedelijke gebied. Deze functie is van tijdelijke aard en zal duren tot aan de zomervakantie.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Uitvoerder renovatie & transformatie

Gelderland - Bouwselect

Als uitvoerder Renovatie & Transformatie ben je verantwoordelijk voor het aansturen van bouwprojecten op locatie en het begeleiden van medewerkers. Je draagt de technische en inhoudelijke verantwoordelijkheid van het project waar jij aan werkt, je coördineert de uitvoering, lost eventuele problemen op en bewaakt de planning. De veiligheid van iedereen op de bouwlocatie staat hoog in het vaandel en je voelt je hier dan ook verantwoordelijk voor.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Ervaren projectleider renovatie & transformatie

Gelderland - Bouwselect

Als Projectleider Renovatie & Transformatie werk je nauw samen met je collega’s, maar zeker ook met de corporatie en eindgebruiker. Door jouw brede kennis ben je binnen het team verantwoordelijk voor de opnames buiten (samen met opdrachtgever), de prijsvorming (beknopte calculatie), de voorbereiding en leiding van de uitvoering en de administratieve afwikkeling hiervan ten behoeve van de facturatie. De taken zijn enorm divers, maar altijd met één belangrijke peiler; klanttevredenheid is de maatstaf. Kortom: Jij maakt het verschil en levert een positieve bijdrage aan het behalen van dee doelstellingen.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Werkvoorbereider Woningbouw

Utrecht - Centerpoint Amsterdam

Wij zijn op zoek naar een ervaren werkvoorbereider, MTS of HTS bouwkunde, die zijn sporen heeft verdiend in de woningbouw, nieuwbouw. U zult worden ingezet op nieuwbouwprojecten waar u de gehele werkvoorbereiding voor vervaardigt. U bent betrokken vanaf het voortraject waar uw kennis en ervaring de nodige bijdrage zal moeten leveren. Daarnaast bent u cijfermatig onderlegd en bent u in staat om kleinere calculaties te maken.

8 Maart 2019 - lees meer ...

Filteren