2520 vacatures gevonden

Assistent Uitvoerder | Ontwikkelende Wegenbouwer

Utrecht - Building Heroes

Je krijgt in deze rol de kans om zowel het vak van Uitvoerder als Werkvoorbereiding eigen te maken. Dit is daarom de opstap voor de rest van jouw carrière, want vanuit de ervaring in deze rol kun je binnen deze organisatie soepel doorgroeien. Bijvoorbeeld in de richting van Werkvoorbereider / Projectbegeleider, Medewerker Bedrijfsbureau, Uitvoerder, Projectcoördinator en Calculator.Tijdens de uitvoering van wegenbouwprojecten ben jij op locatie de rechterhand en het aanspreekpunt van de Uitvoerder. In overleg stel jij de materiële en personele samenstelling vast, verwerk je dit in een planning en regel je de inkoop van deze materialen. Ook houd jij je bezig met het vastleggen van bestekafwijkingen en heb je het meer-/minderwerk overzichtelijk bijgehouden. Zo kunnen jij en de uitvoerder er samen voor zorgen dat ook deze werkzaamheden op een juiste wijze worden uitgevoerd, wat een positieve bijdrage levert aan het financiële projectresultaat. Met de tijd krijg je steeds meer taken en verantwoordelijkheden tot dat je uiteindelijk een volleerde Uitvoerder of Werkvoorbereider bent en klaar bent om de volgende stap binnen de organisatie te maken.

1 Juni 2019 - lees meer ...

Bouw Traineeship | Building Talents

Amsterdam - Building Heroes

Jij bent over 3 jaar de onmisbare bouw professional die van grote toegevoegde waarde is bij top organisaties en unieke projecten. Dit traineeship is veel meer dan alleen meewerken. Je volgt intensieve opleidingen, doet mee aan sparringssessies en je vergroot je netwerk in de bouw branche. Samen met andere Building Talents word je uitgedaagd jezelf te overtreffen, te investeren en buiten de bestaande kaders de denken en handelen.Je maakt kennis met verschillende organisaties, functies en projecten. Niet alleen in de uitvoering, maar ook in de initiatieffase van projecten. Ja, je leest het goed, in de initiatieffase. Tenminste als dit aansluit bij jouw capaciteiten en ambities, want het draait om jou; jouw ambities, persoonlijkheid, drive en ontwikkelingsmogelijkheden.Positieve carrièreperspectieven Jouw traineeship vormen we samen met jou, klanten, coaches en opleidings- en kennispartners. De focus ligt op de ontwikkeling van attitude en essentiële kenniselementen zoals contract-, tender-, risico- en omgevingsmanagement, maar ook in BIM, integraal ontwerpen en circulair bouwen. Meld jij je aan en word je geselecteerd voor dit Building Talents traject dan kun je er niet meer onderuit; jij bent een innovator en na afronding de duurzaam inzetbare bouw professional met uitzonderlijk positieve carrièreperspectieven!

1 Juni 2019 - lees meer ...

EMVI Coördinator | Integrale Projecten

Flevoland - Building Heroes

De EMVI Coördinator maakt onderdeel uit van het team dat betrokken is bij alle aanbestedingen. De projecten variëren van kleine, regionale tot complexe, grote projecten. In het team pak jij de verantwoordelijkheid op voor het vertalen van de input van je collega's naar uiteindelijk het beste plan ten opzichte van de concurrentie. Jij zorgt er voor dat de uitvoering straks weer een mooie klus kan realiseren en draagt daarmee bij aan de totaalomzet. Met jouw enthousiasme krijg jij het voor elkaar om het technische team uit te dagen tot het aandragen van creatieve oplossingen. Het technische team bestaat over het algemeen uit een projectleider, uitvoerder, ontwerper en werkvoorbereider. Daarnaast ben jij een ster in het schrijven van pakkende, begrijpbare en heldere teksten die maken dat degene die het leest meteen tot de kern komt en geen verdere vragen meer heeft. 

1 Juni 2019 - lees meer ...

Projectcoördinator Utiliteitsbouw

Rotterdam - Building Heroes

Je neemt de rol van projectcoördinator op je en bent verantwoordelijk voor heel de voorbereiding van de grotere utiliteitsprojecten. En met grote projecten bedoelen we vaak meer dan € 40 miljoen. Dagelijks wissel je de onderstaande werkzaamheden af:het bewaken van de overall planning;het aansturen van (junior) werkvoorbereiders;meedenken over het inkoopproces en het opstellen van contracten voor de partners;rekening houden met de risico's, de locatie en de uitvoeringsmethodieken;het beheersen van het totale proces.Daarnaast stuur en begeleid je in jouw team een aantal junior werkvoorbereiders aan en ben je verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat.

1 Juni 2019 - lees meer ...

Ontwerpmanager Constructieve Waterbouw | Boskalis

Rotterdam - Building Heroes

Je wordt verantwoordelijk voor het ontwerp van onder meer havens, kademuren, steigers en sluizen en stuurt daarin direct 10 tot 30 collega’s in het ontwerpteam aan. Je hebt (bij voorkeur) internationale ontwerpervaring en bent bekend met internationale normen en richtlijnen. Door je ervaring ben je goed in staat de vraag in een passend ontwerp om te zetten en daar het team effectief in te begeleiden en aan te sturen. Je kunt soms in het buitenland kortstondig op projectlocatie zijn, maar hoofdzakelijk werk je vanuit Rotterdam direct met je collega’s van het bedrijfsbureau.

1 Juni 2019 - lees meer ...

Project engineer | Ontwikkelaar Bouw Maatschappelijk Vastgoed

’s-Hertogenbosch - Building Heroes

Jij gaat als project engineer werken aan projecten op het gebied van onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed. Projecten die er echt toe doen!Een een project waar jij medeverantwoordelijk voor wordt is het Polak Building op de Erasmus Universiteit Rotterdam en de IJdoornschool, de meest duurzame en groene school van Amsterdam.Als project engineer ben je actief in de ontwerp-, tender- en realisatiefase. Jij zorgt voor een uitstekende engineering en voorbereiding van zeer uiteenlopende projecten. Je werkt nauw samen met je projectteam, bestaande uit directe collega's en ketenpartners.In het voortraject ben je de spil tussen de tendermanager en bouwkostendeskundige. Tijdens het ontwerpproces zit je met alle betrokkenen verschillende keren bij elkaar om de voorkomende werkzaamheden perfect op elkaar af te stemmen. Jij bent medeverantwoordelijk voor de kwaliteit, voortgang, planning, begrotingen, technische uitwerking en realiseerbaarheid van het ontwerp. Daarnaast controleer jij de naleving van de voorschriften en wetgeving, ben je betrokken bij de inkoop, beheer je de informatiestroom en onderhoud je goed contact met leveranciers, onderaannemers en collega's.Je krijgt voornamelijk te maken met Design & Build, Engineering & Build (UAV-GC) projecten en tevens kun je intern gebruik maken van de aanwezige kennis op het gebied van Lean, BIM, Breeam en GPR.

1 Juni 2019 - lees meer ...

Gebiedsontwikkelaar | Vernieuwende ontwikkelaar

Alkmaar - Building Heroes

Jij zorgt als gebiedsontwikkelaar voor het ontplooien van nieuwe initiatieven. Je spot mogelijkheden tot verwerving van interessante locaties in heel Noord-Holland. Samen met de commercieel directeur van het bouwbedrijf komen jullie tot integrale, vernieuwende concepten die afnemers en overheden aanspreken.je bouwt jouw eigen bestaande netwerk verder uit met contactpersonen van gemeenten, beleggers, woningcorporaties en eigenaren;voert haalbaarheidsonderzoeken uit;overlegt nauw met gemeenten inzake vergunningen;stuurt architecten en adviseurs aan;komt tot marktgerichte en technische haalbare plannen;werkt nauw samen met het bouwbedrijf om de juiste kwaliteit te waarborgen tegen de juiste prijs;nadruk ligt op de ontwikkeling tot VO. Je coacht de twee andere ontwikkelaars; hiervan is er een meer technisch georiënteerd op uitontwikkeling en de ander meer aan de voorkant werkzaam als medior. 

1 Juni 2019 - lees meer ...

Senior Projectontwikkelaar | Top 5 ontwikkelaar

Lelystad - Building Heroes

Als senior projectontwikkelaar ben je samen met de zeer ervaren ontwikkelingsmanagers verantwoordelijk om nieuwe initiatieven te ontplooien. Je benut de mogelijkheden tot verwerving van interessante locaties in de polder. Daarnaast zorg je voor het uitbouwen van het netwerk van gemeenten, beleggers, woningcorporaties en eigenaren. Je werkt nauw samen met gemeenten, inzake vergunningen en je stuurt architecten en adviseurs aan. Met jouw haalbaarheidsonderzoek maak je marktgerichte, technische, haalbare plannen die je als projectontwikkelaar samen met het bouwbedrijf maakt om de juiste kwaliteit te waarborgen tegen de juiste prijs. Je legt daarmee nadruk op de ontwikkeling tot VO. Jij bent ambitieus? Dat is mooi. Je kunt binnen afzienbare tijd doorgroeien tot ontwikkelingsmanager, met de huidige ontwikkelingsmanager als coach. 

1 Juni 2019 - lees meer ...

Uitvoerder Utilitaire Nieuwbouw | Logistiek Uitdagend Project

Deventer - Building Heroes

Je krijgt als uitvoerder de kans om echt van betekenis te zijn in de organisatie. Want na een jaar ben je samen met je collega’s eigenaar van het bedrijf. Dan denk je mee met de bedrijfsstrategie, visie en missie. Een mooie kans om extra ervaring op te doen en jezelf daadkrachtig neer te zetten.Je eerste project ligt al op je te wachten; een mooi utilitair nieuwbouwproject met een logistieke uitdaging.Elke dag stap je met plezier vroeg in je auto om op tijd op de bouwplaats te zijn. Je voelt de verantwoordelijkheid want dit is jouw project en jij mag wederom de kar gaan trekken. Je bekijkt de planning; vandaag heb je een bouwvergadering waar de onderaannemers, de projectleider en ook de opdrachtgever aanwezig is. Ze willen van je weten hoe het gaat en of je op tijd kunt opleveren.Gezamenlijk maak je een planning, uiteraard ben jij hierin leading en die verantwoordelijkheid vind je fijn. Na de vergadering maak je een ronde, kijk je of alle gezichten dezelfde kant op staan en of alles volgens planning loopt.Belangrijk in deze functie dat je de passie uitstraalt, elke dag bij wil leren en mensen aan je weet te binden.

1 Juni 2019 - lees meer ...

Projectmanager Kunstwerken | Assetmanagement

Utrecht - Building Heroes

Als projectmanager heb jij de dagelijkse leidingen over de projecten. In de gevarieerde advies- projecten en fasen functioneer jij op sleutelposities. Dit houdt in dat je bij aanbestedingen de rol van tendermanager inneemt en na aanbesteding ben je de projectmanager. Je bent de verbindende en sturende factor tussen het projectteam en de opdrachtgever. Gedurende het gehele proces ben je direct verantwoordelijk voor de aansturing van een team inspecteurs en adviseurs. Op jouw afdeling kom je ongeveer 40 collega's tegen met dezelfde passie als jij: kunstwerken. Jij weet dat de wereld van beheer en onderhoud enorm innoveert. Dit is ook hetgeen wat jou beweegt en laat nadenken over verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Door de platte structuur in de organisatie, krijgen jij en je collega's de vrijheid om hier over mee te denken en de organisatie samen naar een hoger plan te tillen. In het kort ben je concreet bezig met:de totstandkoming van de totale aanbieding in tenderfase;je geeft met je team invulling aan de gevraagde EMVI- of BVP-criteria;analyseert de klantvraag en bepaalt samen met de overige stakeholders de strategie;na binnenhalen van de opdracht ben je verantwoordelijk voor de verdere invulling van het contract en de EMVI-belofte;je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit, techniek, planning, budget, klantrelatie en advisering op het gebied van assetmanagement.

1 Juni 2019 - lees meer ...

Hoofd Uitvoerder | Woningbouw

Den Haag - Building Heroes

Jij weet door je ervaring wat er nodig is om de hoofduitvoerder te zijn die alles goed laat lopen. Je collega uitvoerders en bouwplaatsmedewerkers weten wat ze aan je hebben: een motiverende, positief ingestelde hoofd uitvoerder die niets over het hoofd ziet. Vol enthousiasme en inzicht stuur je je collega's aan. En dit doe je soms wel op verschillende projecten. Het ligt er maar net aan wat jij kunt en hoe groot en complex de woningbouwprojecten zijn. Plezier in je werk heb je in ieder geval, hoe complex een project ook is: jij ziet juist de uitdaging er in. Jij zorgt ervoor dat deze uitdagende projecten binnen bestekeisen volgens kwaliteitsplan, planning en werkbegroting worden gerealiseerd. Ook let je op de juiste VGM-informatie en het naleven van een risico inventarisatie, want zoals eerder gezet; jij ziet niets over het hoofd. Alles op de werkplek loopt dankzij jou gestructureerd, je houdt daarbij rekening met veiligheid, gezondheid en milieu. Want bouwen doe je niet alleen, maar ook met je collega's en voor de toekomstige gebruikers.

1 Juni 2019 - lees meer ...

Uitvoerder Bouw Groot Onderhoud & Renovatie |

Rotterdam - Building Heroes

Aan de hand van het meer jaren onderhoudsplan (MJOP) voer je groot onderhoud en renovaties uit aan verschillende woningen. Veelal binnenstedelijke projecten die om een goede logistiek en communicatie vragen. Deze functie biedt je veel afwisseling: van het verduurzamen van een hele woonwijk tot het vervangen van een deurknop, jij staat voor een goede afronding en realisatie van de projecten.Daarnaast bestaan je werkzaamheden uit:Coördineren van leveranciers en eventuele onderaannemers;Aanspreekpunt voor bewoners;Inzet van materieel en manuren op de juiste tijd en plaats;Bewaken van de kwaliteit, budget en planning;Zorgen voor een veilige werkplek, voor zowel je collega's als de bewoners.Kortom jij bent verantwoordelijk voor de gehele aansturing en correcte afronding van de renovatie- en onderhoudsprojecten aan de hand van bestek, budget en planning.

1 Juni 2019 - lees meer ...

Planvoorbereider

Rotterdam - Building Heroes

Als planvoorbereider ben je de verbinding tussen ontwikkeling en realisatie. Jij denkt in teamverband na over de technische haalbaarheid van utilitaire- en conceptuele projecten in de Randstad. Daarnaast komt jouw ervaring in de calculatie goed van pas. Naast de technische haalbaarheid is het kostenaspect natuurlijk erg belangrijk, zowel voor de bouwmethodiek als het logistieke plan. Hierin stuur je uiteraard een calculator aan. Omdat de projecten met enige regelmaat binnenstedelijk en/of op een postzegel zijn is dit belangrijk. Uiteindelijk controleer jij de contracten op de gemaakte afspraken en breng je de werkvoorbereiders/projectcoördinator/projectleider op de hoogte wanneer zij dit project gaan realiseren. 

1 Juni 2019 - lees meer ...

Junior Kostendeskundige Complexe Bouw | Gevestigde Aannemer

Gorichem - Building Heroes

Binnen een aantal jaar zie jij jezelf als zelfstandig kostendeskundige en stuur jij de calculatie afdeling aan. Jouw ambitie en passie voor de bouw wil je optimaal benutten en dat kan bij deze bouworganisatie.Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:deelnemen aan het interne projectteam;afstemmen met de werkvoorbereiding, onderaannemers en leveranciers;verzamelen benodigde gegevens;opstellen begroting aan de hand van technisch ontwerp en tekeningen;begrotingen en opstellingen opzetten voor meer- en minderwerk;aanvragen en vergelijken van offertes.De kostendeskundige zal je begeleiden in je proces, leert je alle ins- & outs en geleidelijk ga je steeds meer naar de voorkant. Je houdt van een uitdaging en gaat complexe projecten niet uit de weg. Je denkt vooruit, bent omgevingsbewust, en vanzelfsprekend heb je cijfermatig inzicht. Dit alles weet je te combineren met een goede motivatie. En dat is precies wat we zoeken!

1 Juni 2019 - lees meer ...

Kostendeskundige

Amsterdam - Gemeente Amsterdam

Kostendeskundige Amsterdam, 32-36 uur Vacaturenummer: 19050227 Wil jij met scherpe analyses, adviezen en tegenspraak op het gebied van kosten de projecten in de openbare ruimte van Amsterdam helpen een realistische belofte aan de stad te maken? Dan zoeken we jou als kostendeskundige voor het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam! De functie In de hoofdstad van Nederland, met een enorme hoeveelheid aan bewoners, bedrijven en toeristen, wordt het werken in de openbare ruimte steeds complexer. Complex als het gaat om techniek, maar ook als het gaat om de omgeving waarin we werken. Als kostendeskundige ben je verantwoordelijk voor het opstellen van integrale kostenramingen voor GWW-projecten in de openbare ruimte van Amsterdam. Met 7 deskundige directe collega’s op je vakgebied werk je aan de gehele projectenportefeuille van Amsterdam. Samen staan jullie voor de betrouwbaarheid en kwaliteit van de kostenramingen en -adviezen van honderden projecten. Je kennis en kunde is nodig om in alle projectfasen een passende kostenraming te maken. En je adviesvaardigheden zet je in om je inhoudelijke adviezen écht van waarde te laten zijn. Afhankelijk van de aard en intensiteit van de projecten ben je onderdeel van het projectteam of alleen op adviesbasis betrokken. De gemeente Amsterdam is constant in ontwikkeling. Je gaat als kostendeskundige aan de slag om jezelf én het vakgebied te versterken binnen de organisatie en maakt daarom actief deel uit van de vakgroep Kosten. Met je frisse blik van buiten breng je je kennis en innovatieve ideeën in om het belang van het maken en bewaken van een goede kostenraming nog beter over het voetlicht te brengen. Op basis van je kennis en ervaring, leiden we je (verder) op, zodat je kunt groeien op je vakgebied en daarin een meer senior positie krijgt. We verwachten van je dat je vanuit je achtergrond, kennis en ervaring gevoel hebt bij techniek en projecten in de openbare ruimte. Specifieke kostendeskundigheid is geen voorwaarde om te starten; affiniteit en de ambitie dat te ontwikkelen wel natuurlijk. Als kostendeskundige: Ben je specialistisch adviseur en/of lid van meerdere projectteams. Deze teams realiseren infrastructuurprojecten en gebiedsontwikkelingen in de verkennings-, voorbereidings- en uitvoeringsfase. In projecten kun je verschillende aanspreekpunten hebben, zoals een werkvoorbereider, een projectbeheerser of de projectleider. Stel je ramingen op voor verschillende fasen van het project. Afhankelijk van je ervaring kan dat meer op basis van gedetailleerde engineeringsproducten in de bestekfase zijn, of het kan meer strategisch op basis van aannames, percentages en ervaringscijfers in hele vroege fasen van het engineeringstraject. Projecten kennen verschillende contract-/samenwerkingsvormen met opdrachtnemers uit de markt. Ben je eigenaar van de integrale kostenraming op basis van de SSK-systematiek en de bestekraming / waarde van het opgestelde contract en sta je voor de kwaliteit van deze producten. Dat betekent dus zowel op technisch vlak als alle andere kosten in het project - uiteraard met oog voor de totale levensduur. Ga je zelf actief op onderzoek binnen het projectteam om (kosten)gegevens te verzamelen. Je vertaalt engineeringsproducten naar kosten(kentallen), je verdiept je in de proces- en organisatiekosten en hebt ook oog voor de samenhang met risico’s en de risicoreservering in het project. Je zorgt dat je op de hoogte blijft van relevante informatie uit de markt, nieuwe werkwijzen en ontwikkelingen in het vakgebied. Adviseer je projecten over alternatieven of varianten in relatie tot de kosten, over het gunningsadvies op basis van de inschrijvingen uit de markt, over meer- en minderwerk in de uitvoeringsfase, levensduurkosten en alle andere zaken waar de kostencomponent als stuurinformatie van het project nuttig is. Werk je samen met je collega’s uit de kostenvakgroep in het verdelen van werk, toetsen van elkaars producten (kwaliteitsborging) en het door ontwikkelen van het vak binnen de gemeente Amsterdam. In afstemming met je collega’s pak je, naarmate je ervaring groeit, steeds meer een specifiek onderdeel van het vakgebied op als eigen specialisme binnen de groep. Een doordacht inwerkprogramma helpt je snel op pad. De eerste fase werk je veel samen met collega kostendeskundigen om het vak (verder) te leren. Steeds meer leunen we op jouw ervaring, en zorgen we er samen voor dat je je ervaring zelfstandig in kan zetten in de projecten.

31 Mei 2019 - lees meer ...

Starter Bouwkunde

Groningen - Maandag

Je staat aan de start van je carrière als recent afgestudeerde Bouwkundige. Bijvoorbeeld als Toezichthouder Bouw of als Vergunningverlener WABO, maar er liggen ook andere mogelijkheden. Wil jij jezelf in ieder geval verder blijven ontwikkelen binnen jouw vakgebied? Maandag® biedt jou de mogelijkheid om aan de slag te gaan in verschillende bouwkundige functies binnen de overheid. Of juist in één specifieke functie die je voor ogen hebt. Door de brede groep professionals binnen Maandag® krijg jij de mogelijkheden om integraal te blijven denken, om kennis te delen, elkaar te helpen in lastige dossiers en om jouw netwerk te vergroten. Met de trainingen die Maandag® daarnaast voor je organiseert, kan jij je optimaal ontwikkelen.

31 Mei 2019 - lees meer ...

Vergunningverlener

Alkmaar - Maandag

Een complexe vergunningaanvraag is soms net een puzzel, weet jij als Vergunningverlener de juiste puzzelstukjes bij elkaar te zoeken en deze in elkaar te zetten voor de gestelde deadline? Jij bent een ervaren Vergunningverlener die houdt van complexe vergunningaanvragen in en rondom waterkeringen en weet daarin de juiste beoordeling te geven en hierover advies uit te brengen. Je zult hierbij zaken tegenkomen zoals gestuurde boringen, kelders en ondergrondse infrastructuur en jij bent diegene die een goede inschatting kan maken op het gebied van de (politieke) consequenties. Als Vergunningverlener ben jij iemand die de juiste vertaling weet te geven van de relevante wet- en regelgeving en een bijdrage kan leveren aan interne beleidsontwikkeling op het gebied van waterkeringen. Tijdens je werk ben je constant bezig met: - Belangen afwegen, verbanden leggen en knopen doorhakken zodat je samen met jouw collega's tot optimale keuzes kan komen - Bepaalde knelpunten, trends en ontwikkelingen op het gebied van waterkeringen te vertalen naar concrete acties zie jij als een uitdaging - Voorlichting over de diverse lopende zaken waarbij je overlegt en de samenwerking aangaat met collega's en andere relevante externe partijen - Netwerken en onderhouden van zakelijke relaties is iets waar jij goed in bent, en is ook zeker belangrijk in jouw vak Jij bent als Vergunningverlener de aangewezen persoon om mee te denken met de processen en het juiste advies uit te brengen in de planvormingsfase voor zowel eigen plannen vanuit de organisatie als voor plannen van derden. Je houdt ervan om deel te nemen aan diverse projecten, hebt de ambitie om jezelf te blijven ontwikkelen en ziet het dan ook als een mooie kans om soms in de rol van de projectleider te duiken als die mogelijkheid zich voordoet. Als ervaren Vergunningverlener denk jij mee met de organisatie en doe je verbetervoorstellen waarbij je actief jouw kennis overdraagt zowel binnen als buiten het cluster waarmee jij het proces van vergunningverlening naar een hoger niveau weet te brengen. Jij bent als persoon van nature: - Een ondernemende en enthousiaste persoonlijkheid met overtuigingskracht. - Iemand die situaties snel inschat met een goede oordeelsvorming en bent in staat om heldere en kernachtige adviezen op te stellen. - Iemand die uit zichzelf altijd graag de verbinding op en ben je communicatief en contactueel vaardig. - Flexibel met het inspelen op ontwikkelingen, denkt buiten gebaande paden en meer in termen van doelen en waarden dan van normen. - Natuurlijk gemotiveerd om het vakgebied verder te ontwikkelen en om het team adviseurs kwalitatief verder te versterken en te ondersteunen.

31 Mei 2019 - lees meer ...

Projectleider

Alkmaar - Maandag

Jij houdt ervan om alle touwtjes in handen te hebben en bent een echte multitasker die alles in goede banen weet te leiden. Dan ben jij dé Projectleider waarnaar ik opzoek ben! Binnen het projectteam ben jij verantwoordelijk voor de projectleiding, voorbereiding, aanbesteding, toezicht en directievoering van projecten door interne en externe partijen. Ik ben op zoek naar een projectleider die breed inzetbaar is op de diverse deelterreinen binnen de openbare ruimte. Ben jij als projectleider iemand die graag zijn afspraken nakomt en werkt in een open houding en met open communicatie richting zijn team? Dan ben jij degene die ik zoek! Wat valt er allemaal onder jouw takenpakket? - Je toetst en beoordeeld programma's van eisen en geeft advies aan de opdrachtgevers en beleidsmakers over de haalbaarheid en maatschappelijke gevolgen van projecten - Je beoordeelt en bent verantwoordelijk voor de vertaling van het programma van eisen naar een functioneel en technisch ontwerp - Je bewaakt het proces en bent verantwoordelijk voor het realiseren van bestekken - Je bent verantwoordelijk voor het naleven van ARBO, Kwalibo en overige wet- en regelgeving - Je initieert en begeleidt voorlichtingsbijeenkomsten en vergaderingen - Je stelt een projectteam samen, stuurt dit team aan en bewaakt de voortgang en kwaliteit - Je zorgt voor een inkoopstrategie en de contractvoorbereiding - Je geeft leiding bij het aanbestedingsproces en stuurt het werk aan tijdens de uitvoering Naast je rol als projectleider weet je opdrachtgevers ook in andere opzichten te ondersteunen, zo beschik je over adviserende kwaliteiten als er nog geen sprake van een project is. Ook ben je gewend om snel te schakelen tussen de verschillende projecten, je ziet hun onderlinge samenhang en je hebt goede antennes voor de belangen in de omgeving. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de contacten en het overleg met bewoners, bedrijven en aannemers. En onderhoudt je ook de relatie met opdrachtgevers en derden en signaleert mogelijkheden om te innoveren.

31 Mei 2019 - lees meer ...

Toezichthouder Civiele Techniek

Alkmaar - Maandag

Hou jij van aanpakken en vind je het leuk om toezicht te houden in de dynamische wereld van Civiele Techniek? Dan is een functie als Toezichthouder in de civiele techniek precies wat jij zoekt om elke maandag weer met plezier aan een nieuwe werkweek te beginnen. Het team Realisatie is verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van projecten in de openbare ruimte. De Toezichthouders zijn hierin verantwoordelijk voor het toezicht op de diensten/werkzaamheden die uitgevoerd worden door derden. Je bewaakt de voortgang en kwaliteit van het werk en draagt zorg voor de juiste oplevering bij civieltechnische werken in de grond- weg- en waterbouw (GWW). Jij bent als Toezichthouder dus verantwoordelijk voor het monitoren, toetsen en digitaal registreren van meerdere civieltechnische werken.   Om de werkzaamheden uit te voeren ben je actief betrokken bij de voorbereiding van projecten in projectteam(s) en ben je veel buiten op de projecten. Je spreekt anderen aan op het behalen van resultaten en het nakomen van afspraken. Je ondersteunt en adviseer waar nodig op markt – en vaktechnische ontwikkelingen. Je deelt actief kennis en ervaring om de kwaliteit als geheel te verhogen.  Wat behoort er allemaal tot jouw takenpakket? - Indien nodig vergaderingen bijwonen van aannemers - Het centrale aanspreekpunt voor de omgeving, de aannemers en de opdrachtgever. - Communiceren met omwonende inwoners, zowel mondeling als schriftelijk professioneel. - Beoordelen van werkplannen, weekrapporten, termijnstaten, de voortgang, de kwaliteit van het werk en doet voorstellen met betrekking tot afwijkingen. - Je werkt nauw samen met de directievoerder en adviseert op aspecten van tijd, geld en kwaliteit, maar ook op zaken als bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid. Je hebt dus een uitgebreid en uitdagend takenpakket! Maar wat voorop staat is dat jij het project toetst op alle eisen wat betreft de kwaliteit, juistheid en volledigheid. 

31 Mei 2019 - lees meer ...

Bouwinspecteur

Alkmaar - Maandag

Jij bent iemand die graag in de praktijk werkt, wilt weten hoe alles in elkaar zit en goed kan schakelen tussen de aannemers, opdrachtgevers en de burgers! Voor een opdrachtgever in het prachtige Noord-Holland ben ik opzoek naar een ervaren bouwinspecteur die toe is aan een nieuwe omgeving of een nieuwe uitdaging. Als bouwinspecteur controleer je op locatie de werkzaamheden tijdens bouw,- sloop- of renovatieprojecten. Je toetst of er wordt voldaan aan de verleende vergunningen en geldende wet- en regelgeving. Voor bouwplannen die niet volgens de regels zijn ingediend zoek jij een passende oplossing en adviseer je over een passende toepassing. Tijdens jouw werkzaamheden inventariseer je risico's en rapporteer je over oplossingen. Op de bouwlocatie adviseer je over prioritering en afhandeling van aanvragen. Je geeft op woon- en bouwtechnisch gebied voorlichting en informatie. Op deze manier begeleidt je burgers, bedrijven en instellingen, daarbij neem je verschillende rollen aan; soms adviserend, dan weer handhavend. Met jouw bouwkundige achtergrond en kennis van vergunningen ben jij in staat om de betreffende werkzaamheden vakkundig te toetsen. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden waardoor je hier helder en duidelijk over kunt overleggen met je collega's, ondernemers, bewoners en andere betrokkenen.

31 Mei 2019 - lees meer ...

Bouwplantoetser

Alkmaar - Maandag

Jij bent een ervaren Bouwplantoetser die op de hoogte is van de huidige wet- en regelgeving en wilt altijd precies weten hoe iets in elkaar zit! Binnen de gemeente ben jij als Bouwplantoetser verantwoordelijk voor de bouwaanvragen en schetsplannen. Aan de hand van het bestemmingsplan, het bouwbesluit en de relevante WABO, toets jij de aangevraagde bouwplannen. Daarnaast bewaak jij de procedure en de wettelijke termijnen van de aanvragen die bij jou in behandeling zijn. Als Bouwplantoetser ben jij dus verantwoordelijk voor het gehele proces. Je vindt het leuk om contact te hebben met zowel de burgers als met opdrachtgevers waarbij jij het eerste aanspreekpunt bent bij (grote) bouwinitiatieven. Jij ziet het elke keer weer als een uitdaging om alles in de juiste banen te leiden, van een simpele aanbouw of dakkapel, tot aan een afwijkend nieuwbouw project waarbij jij gevraagd wordt voor het aanleveren van de juiste inhoudelijke inbreng. Verder ben jij als Bouwplantoetser.. - Iemand die weet van aanpakken en ben je goed in multitasking - Snel in het afhandelen van zaken voor de gestelde deadlines - Communicatief vaardig en denk je graag met de burger mee Jij hebt de kwaliteiten in huis om als Bouwplantoetser alle zaken in goede banen te leiden en gaat gericht en zorgvuldig te werk. Als er een flinke achterstand is ontstaan binnen de gemeente/organisatie is het van groot belang dat je stressbestendig bent en houdt van afwisseling in zowel taken als in projecten. Ben jij de Bouwplantoetser die telkens weer de uitdaging aan gaat voor het beste resultaat met daarbij altijd een uitstekend oog voor detail en voldoe je aan de volgende eisen?

31 Mei 2019 - lees meer ...

Bouwinspecteur

Alkmaar - Maandag

Jij hebt net je MBO of HBO diploma Bouwkunde op zak en bent klaar om te bouwen aan een mooie toekomst. Wil jij weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat? Dan is dit jouw kans! Als Junior Bouwinspecteur ben jij iemand die graag wilt werken in de praktijk en altijd wilt weten hoe alles bouwtechnisch nou precies in elkaar zit. Je vindt het leuk om te leren schakelen tussen de aannemers op locatie, de opdrachtgevers en de omwonende die te maken hebben met een project. Je zult hiervoor gekoppeld worden aan een Senior Bouwinspecteur die jou in de praktijk mee neemt om de fijne kneepjes van het vak te leren. Je krijgt hierdoor dus echt de kans om jezelf te ontwikkelen als volwaardig Bouwinspecteur binnen slechts 1 jaar tijd, waarin je ook de ruimte krijgt om fouten te maken en hier zelf van te leren. Doordat er meerdere Senior Bouwinspecteurs op de afdeling werken zullen ze je de nodige begeleiding kunnen geven, zo is er altijd iemand bij wie je terecht kunt en waarbij je mee kunt lopen in de praktijk. Je zult in deze periode voornamelijk bezig zijn met bouwinspecties op locaties waarbij de nadruk ligt op het technische aspect en niet de handhaving. Denk hierbij aan inspecties tijdens sloop- of renovatieprojecten of juist bij de aanbouw van dakkapellen of een nieuwbouw woning in de omgeving. Als Bouwinspecteur toets je ook of er wordt voldaan aan de verleende vergunningen en geldende wet- en regelgeving. Voor bouwplannen die niet volgens de regels zijn ingediend zoek jij de juiste oplossing en adviseer je over een passende toepassing. Jij zult als Junior Bouwinspecteur ook gaan leren om voorlichting en informatie te geven op woon- en bouwtechnisch gebied. Op deze manier begeleidt je burgers, bedrijven en instellingen. Daarbij neem je verschillende rollen aan; soms adviserend, dan weer handhavend waarvoor is het belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Waardoor je helder en duidelijk over kunt overleggen met je collega's, ondernemers, bewoners en andere betrokkenen.

31 Mei 2019 - lees meer ...

Werkvoorbereider

Alkmaar - Maandag

Jij weet dat een goede voorbereiding het halve werk is! En jij houdt ervan om alles tot in de puntjes uit te zoeken en dat in details uit te werken! Als Werkvoorbereider in de Civiele Techniek ben jij degene die van A tot Z bij alle projecten betrokken is. Je krijgt een project toegewezen en begint dan vaak met het uittekenen van het voorlopig ontwerp, na een aantal uur geconcentreerd bezig te zijn geweest is het tijd om met jouw collega's of met de projectleider te overleggen om te kijken wat zij ervan vinden. Zodra het voorlopig ontwerp af is en deze goedgekeurd is door de opdrachtgever, kan je verder met de uitwerking en beginnen met een grove schets van het kostenplaatje. Zodra de opdrachtgever een “GO” geeft, kun je starten met het uitwerken van het definitieve ontwerp waarbij je jouw tekentalent als Werkvoorbereider echt kan laten zien. Dankzij eerder opgedane ervaring met het tekenprogramma (Microsoft of AutoCad) weet jij deze klus als geen ander in no-time op de kaart te zetten en met oog voor detail af te maken. Als Werkvoorbereider ben jij.. - De spin in het web tussen calculatie, projectleiding en uitvoering - Verantwoordelijk voor een efficiënte voorbereiding van het project - Blijf jij tijdens de uitvoering van het project begeleiding geven - Onderhoud je contact met projectleiders over de voortgang - Beheer je de projectadministratie van lopende projecten Jij blijft dus als Werkvoorbereider constant bij het project betrokken totdat het project daadwerkelijk wordt uitgevoerd en afgerond. Binnen het projectteam ben jij samen met jouw collega's verantwoordelijk voor het uitwerken van alle civieltechnische vraagstukken die binnen komen. Hiervoor maak jij als Werkvoorbereider natuurlijk ook werk- en bestektekeningen en weet je deze te vertalen volgens de RAW systematiek. Daarnaast lever je een bijdrage aan kabels- en leidingenprocedures. Voor deze activiteiten werk je natuurlijk samen in een goed lopend team met andere werkvoorbereiders en zorgen jullie gezamenlijk met de projectleiders dat elk project van begin tot eind goed verloopt.

31 Mei 2019 - lees meer ...

Senior Mechanical Engineer

Epe - VMI Group

Senior Mechanical Engineer - R&D Extrusion Als Mechanical Engineer op de afdeling R&D werk je samen in multidisciplinair teams aan het ontwerpen van machines en/of machineonderdelen. Je vertaalt de klantwens naar een constructie die binnen de beschikbare tijd en kosten wordt gerealiseerd waarbij kwaliteit als rode draad door het proces loopt. Met je stevige persoonlijkheid weet je andere engineers te coachen op bepaalde skills door met hen mee te kijken, ontwerpen en tekeningen te reviewen en mee te denken bij nieuwe constructies/verbeterinitiatieven. In deze rol ben je naast engineerswerkzaamheden dus ook kartrekker van de groep mechanische engineers en krijg je de kans om je verder te ontwikkelen op het gebied van engineering en coördinatie van projecten. De afdeling De afdeling R&D extrusie ontwikkelt diverse machines of machineonderdelen waar extrusie van rubber een belangrijke rol speelt, zoals bij de productie van banden, retreading van banden, wire coating, silicone tubing, profile extrusion, rubber mixen etc. Je werkt in een multidisciplinair team van circa 17 medewerkers (vakspecialisten, mechanisch, elektrisch en besturingstechnische engineers) welke aan de hand van specifieke R&D roadmaps, vanuit een basisconcept, een realiseerbare en productierijpe oplossing engineeren.

31 Mei 2019 - lees meer ...

Software Engineer C#

Epe - VMI Group

Als Software-engineer C# werkt je samen in een klein team in een multidisciplinaire omgeving aan de ontwikkeling van innovatieve en betrouwbare pc-software voor onze HMI en SCADA systemen op productie machines. Naast bediening en diagnose spelen onze systemen een een steeds belangrijkere rol bij het verzamelen en uitwisselen van data met omliggende systemen en een operatorvriendelijke signalering. Je hebt goede kennis van software en bent in staat om aan de hand van technische en functionele eisen software te ontwikkelen. Afstemming met andere afdelingen over het inpassen van de software-oplossing binnen een mechatronische omgeving vormt een belangrijk onderdeel van deze functie. Je bent betrokken bij het voorbereiden en uitvoeren van testwerkzaamheden en begeleiden van het in productie gaan van prototypes. Daarnaast ben je in staat om vastgestelde afwijkingen te rapporteren, presenteert de voortgang op de ontwikkeling en kan sourcecode.adequaat documenteren. Kennisoverdracht naar de PLC engineers en documentatie schrijvers behoort ook tot het takenpakket.

31 Mei 2019 - lees meer ...

Filteren